Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov utjecaj na vaše zdravlje
Domov > Sve za zdravo grlo! > Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov utjecaj na vaše zdravlje

Ključni sastojci GeloRevoice pastila i njihov utjecaj na vaše zdravlje

Naš je glas jedinstven i omogućuje nam mnogo više od samo komunikacije s drugim ljudima. Zato je iznimno važno brinuti se o njemu tijekom cijele godine, a ne samo u vrijeme prehlada i suhoga kašlja. GeloRevoice pastile za grlo pružaju učinkovitu zaštitu usne šupljine i sluznice grla te eliminiraju promuklost i simptome upale grla.

Hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat) 

Glavni sastojak GeloRevoice pastila je hijaluronska kiselina, prirodna komponenta ljudskog organizma koja ima izuzetnu sposobnost zadržavanja velike količine vode. Djeluje protuupalno, antiinfektivno i pomaže u obnovi i zacjeljivanju oštećenih tkiva.

Hijaluronska kiselina u obliku hidrogelnog kompleksa, koji se odlikuje dobrim prianjanjem na sluznicu, vrlo je korisna za vlaženje sluznice grla. Sluznicu izuzetno hidratizira, pomaže u smanjenju iritacije i štiti od napora. 

Rezultati istraživanja1 pokazali su da se hidrogelni kompleks u GeloRevoice pastilama zadržava na sluznici ždrijela i do dvaput dulje nego kod ekstrakata islandskog lišaja, koji se često koriste za probleme s grlom. Zbog dugotrajnog vlaženja sluznice pastile s hijaluronskom kiselinom učinkovito ublažavaju simptome bolnog i upaljenog grla, poput promuklosti, začepljenog nosa i suhog kašlja. 

Poseban hidrogelni kompleks stvara zaštitni sloj na nadraženim dijelovima sluznice. To je štiti od daljnjih oštećenja.

Natrijev bikarbonat ili soda bikarbona

Zbog svojih bazičnih svojstava natrijev bikarbonat u dodiru sa sluznicom (kiselina) izaziva stvaranje pjene koja potom dodatno potiče izlučivanje sline. Reakcija je ključna za ravnomjernu raspodjelu hijaluronske kiseline po nadraženoj sluznici usta i ždrijela.

Ksilitol 

Ksilitol je šećerni alkohol koji se koristi kao zaslađivač u žvakaćim gumama, pastama za zube i drugim proizvodima za oralnu higijenu jer ne uzrokuje karijes. Iznimno se sporo probavlja i na taj način sprječava brze skokove razine šećera u krvi, pa je pogodan i za osobe s dijabetesom, infekcijom s kandidom ili kod drugih stanja koja su posljedica neravnoteže šećera. 

Limunska kiselina 

Većina voća, posebice citrusa, sadrži limunsku kiselinu, koja je po sastavu slična vitaminu C. U pastilama pomaže kod pjenjenja i tako pridonosi vlaženju sluznice. Svojim svježim okusom pridonosi i jedinstvenom okusu naših pastila. 

Arome 

U GeloRevoice pastilama možete pronaći ugodne arome crnog ribiza ili trešnje s mentolom, koji im daju karakterističan okus. 

Silicijev oksid 

Silicij ima važnu ulogu u mnogim biokemijskim reakcijama koje se odvijaju u našem tijelu. S godinama je dobio naziv „mineral ljepote“ jer se brine za elastičnost kože i ostalih tkiva te za bolji izgled kose i noktiju, a neophodan je i za stvaranje kolagena. U pastilama nam u obliku silicijevog dioksida omogućuje da uz njegovu pomoć s tehnološkog gledišta napravimo pastile. 

Što nema u pastilama?

Pastile ne sadrže šećer, gluten ni sastojke životinjskoga podrijetla te su stoga prikladne za vegane, vegetarijance i osobe s dijabetesom ili celijakijom.

U GeloRevoice pastilama skupili smo samo najbolje sastojke za zdravlje vašega grla. Međutim, za najbolje rezultate pastile se moraju pravilno dozirati. Možete ih uzimati nekoliko puta na dan, svaka 2–3 sata, ali nemojte prekoračiti ukupan broj od 6 pastila dnevno jer mogu djelovati laksativno. 

GeloRevoice pastile otopite u ustima polako, tako da su potpuno otopljene, a hidrogelni kompleks potpuno razvijen i ravnomjerno raspoređen. Otapanje pastila u ustima traje od 20 do 30 minuta. Kad se hidrogelni kompleks otopi, osjetit ćete to kao blago pjenjenje u ustima. Pjenjenje ima iznimno važnu ulogu jer osigurava da se hidrogelni kompleks s hijaluronskom kiselinom ravnomjerno rasporedi po zahvaćenom području. Tako može učinkovito i dugotrajno vlažiti i štititi sluznicu grla i ždrijela.

Pastile se ne smiju žvakati niti progutati cijele.

 

Izvor:

1. Report in HNO Germany, Volume 62, Issue 9, September 2014, Hydrogel-Komplex zum Lutschen: eine Option bei Halsbeschwerden.