Kada boli grlo
Domov > Sve za zdravo grlo! > Kada boli grlo

Kada boli grlo

Posao Mine J. usko je povezan s javnim nastupom jer ne prođe tjedan, a da barem dva puta ne nastupa pred publikom. Iako je vedrog karaktera i dobroga zdravlja, u jesen i zimi često je zabrinuta kad će na njezina vrata pokucati prehlada i da li će izgubiti glas. Tijekom posljednjih dana, kad je njezina satnica bila osobito natrpana, pojavila se prehlada s promuklošću, a prateći bolovi u grlu učinkovito su suzbijeni. Zanima li vas kako?

GeloRevoice mi se osmjehuje

Moj moto oduvijek je bio da treba isprobati što više stvari. Život je prekratak da to ne bismo učinili, a mene uvijek privlače novosti. I moj današnji prijatelj s police potražio me na taj način, stoga sam kutiju s pastilama uzela u ruke da vidim mogu li mi pomoći. I čitam uputu: pastile za ždrijelo otapajte u ustima sporo dok se posve otope i da se hidrogelni kompleks u cijelosti razvije i ravnomjerno rasporedi. Prva doza mentola i ribiza već mi se topi u ustima, a tek onda saznam da je bilo bolje da sam prije doručkovala. Ali nije prekasno. Budući da otapanje pastila u ustima traje od 20 do 30 minuta, krenem pripremiti čaj i okrepljujući doručak. 

Zahvalna zbog detaljne upute

Budući da se pastile ne smiju žvakati ili progutati cijele, prošećem po kući i posvetim se odmaranju da se sve sredi do utorka, kada moram biti glasovno u dobroj formi. Tijekom otapanja hidrogelnog kompleksa osjećam učinak šumećih tableta u ustima. Kako sam saznala u uputi, to lagano pjenušanje koje mi se događa ima jednu od glavnih uloga u ovom filmu i uzrokuje intenzivno poticanje izlučivanja sline te se tako hidrogelni kompleks s hijaluronskom kiselinom ravnomjerno raspoređuje po zahvaćenom području. Prvo olakšanje već osjećam i s malo više elana krećem ususret novom danu. Kroz misli mi proleti ideja kako je dobro biti optimist i vjerovati da će uskoro opet sve biti u redu.

Ponedjeljak ili dan kasnije

Budilica zazvoni, gasim je. Protegnem se i brzo pregledam stanje u grlu. Skoro i nema bolova. Je li mi već jučer kroz dan uspjelo ublažiti bolove početnoga stanja prehlade? Je li mi ustrajnim njegovanjem i vlaženjem grla blagotvornim GeloRevoice pastilama uspjela nemoguća misija? Moj odgovor je jasan da! Sljedeći put kad me opet uhvati neka od nedaća povezanih s prehladom, promuklošću, bolovima u grlu ili upaljenim ždrijelom, znam koje ću pastile uzeti.

Topla preporuka

Možda je upravo okus mentol i crni ribiz sretna kombinacija koja je ublažila moje jučerašnje bolove. Obećala sam si da za svaki slučaj na policu već danas dodam GeloRevoice u kombinaciji trešnje i mentola. Sad smo usred visoke sezone prehlade i postoji mogućnost ponavljanja tih tegoba u hladnijim mjesecima godine, i to prilično velika, kako kažu neka istraživanja. Vjerujem također da se slično može dogoditi nekom od mojih ukućana i ja ću im moći uspješno pomoći zbog ovog dobrog iskustva koje sam upravo stekla.